Groeipapier

Wat je aandacht geeft groeit

Duurzaam en groen

Biologisch afbreekbaar

Keuze uit diverse bloemzaden

Eigen drukkerij

In het groeipapier dat Kekootje verkoopt, zitten bloemzaden. Plant je dit papier in de aarde, dan komen de zaden tot bloei. Je geeft dus iets terug aan de natuur. Een mooie gedachte! Kekootje wil de wereld graag wat groener èn vrolijker maken. Dit doet ze met behulp van de duurzame bloemcadeautjes- en bloeikaarten waarmee je iemand een persoonlijke én bloeiende boodschap geeft.

Over groeipapier

herkomst

Het groeipapier van Kekootje is gemaakt van handgeschept, gerecycled papier en is volledig composteerbaar. De zaden zijn van een hoge kwaliteit en bezitten een goede kiemkracht, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. De zaden zijn niet genetisch gemanipuleerd.

keuze bloemen

Klaprozen groeipapier is een soepel soort ongestreken, ongebleekt en 100% gerecycleerd papier voorzien van klaproos zaadjes. Dit natuurlijk bloeipapier kun je in de grond stoppen zoals ieder ander bloemzaad. Het groeipapier maak je eerst nat zodat het zaadje ruimte krijgt om te kiemen. Met een goede verzorging (regelmatig water geven) komen er mooie klaprozen uit.

Weidebloemen-mix groeipapier is een zachter soort papier (dan klaproos) van ongestreken en ongebleekt en 100% gerecycleerd papier voorzien van zaadjes van diverse weidebloemen. Iets grover van structuur (vanwege de wat dikkere zaadjes) dan de klaproos variant. Het groeipapier maak je eerst nat zodat het zaadje ruimte krijgt om te kiemen. Met een goede verzorging (regelmatig water geven) komen er de mooiste weidebloemen uit.

Werkwijze groeipapier

Planten van het groeipapier in een pot

Vul je pot voor 2/3 met goede potgrond. Maak het groeipapier nat en leg het op de potgrond. Dek het groeipapier af met 1/3 potgrond en druk dit zachtjes aan. Geef een flinke scheut water; het papier en de grond moeten goed vochtig zijn, maar mag niet in het water ‘zwemmen’. Geef de pot een zonnige plek. Houdt het papier de eerste dagen voortdurend vochtig, het water is nodig voor het ontkiemen. Als er eenmaal spruiten verschijnen, blijf je de grond licht vochtig houden. Zodra er stevige planten verschijnen, geef je water als dat nodig is.

 

Het buiten planten van het groeipapier

Zodra de temperatuur het toelaat, (niet te warm, niet te koud) kan het groeipapier buiten geplant worden. Let er hierbij op dat de plek zonnig is. De beste resultaten worden behaald door het papier te planten (in de aarde stoppen en bedekken met een laagje aarde). Tot het moment van ontkiemen moeten het papier en de aarde voortdurend goed vochtig gehouden worden. Daarna is het voldoende als de grond licht vochtig is. Zodra er stevige planten verschijnen, geef je water als dat nodig is.

garantie

In het groeipapier van Kekootje zitten bloemzaden, deze zijn van een hoge kwaliteit en bezitten een goede kiemkracht.

Er mag vanuit worden gegaan dat de zaden tot bloei komen mits er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Het groeipapier waarin de zaden zijn verwerkt wordt op een droge, koele plek bewaard.
  • Het groeipapier waarin de zaden zijn verwerkt wordt binnen 1 jaar na ontvangst in de aarde geplant/uitgestrooid.
  • Als het groeipapier buiten wordt geplant, mag het niet te koud of te warm zijn (beste periode is maart t/m augustus)
  • De plek waar het groeipapier is geplant is zonnig.
  • Het geplante groeipapier wordt voortdurend vochtig gehouden tot het moment van bloei.